Inbrotten i bilar på PGA National Sweden i Bara fortsätter.
På onsdagen stals en laptop värd 20 000 kronor i en bil parkerad utanför golfanläggningen och nu vidtar klubben åtgärder.

– Det känns som någon satt detta i ett system och vi ser att vi har haft fler inbrott bara de senaste veckorna, säger Johan Jurland som jobbar i receptionen på PGA National Swedens anläggning i Bara.

Det senaste inbrottet på onsdagens eftermiddag är bara ett bland flera i anslutning till golfbanan den senaste tiden. Som Skånskan berättat tidigare har tjuvar mitt på dagen vid flera tillfällen kommit över både dyr golfutrustning, datorer, klockor och kläder för stora summor i vid bilinbrott på golfbanans parkering.
I anslutning finns ett hotell- och konferensanläggning, butik och restaurang och tjuvarna slår till mot bilar som parkerats med värdesaker kvar när ägaren själv spelar golf eller är inne på anläggningen i olika ärenden.

– Nu har vi i ett första steg satt upp skyltarna Töm bilen själv som syns när man kör in på parkeringen. Men vi får väl se om vi till nästa säsong sätter upp någon form av kameraövervakning, säger Johan Jurland.
Han konstaterar att det ofta rör sig mycket folk och bilar på parkeringen vilket innebär att tjuvarna troligen agerar snabbt när de tar sig in i bilarna, tar vad de är ute efter och sen försvinner.
– Vi har omklädningsrum med låsbara skåp där det finns möjlighet att lämna saker. Men många upplever nog det som tryggt att ha grejer kvar i bilen, säger Johan Jurland.

Läs mer i Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Väskor, grytlappar, täcken, näsduksfodral eller något att hänga på väggen. Variationen är stor när det gäller att skapa i lappteknik.
Ann-Kristin Zahnen har 30 års erfarenhet och visar upp en del av vad hon hunnit med.

I det stora utställningsrummet på Kummingården finns flera hundra olika alster.
– Det roliga med lappteknik är att sakerna går att använda, konstaterar hon. Jag får nya idéer hela tiden och hämtar också inspiration när jag ser fina tyger.

Läs mer i Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

En önskan från Seniorgruppsplaneringen om att klä Er i lågklackat eftersom golvet i idrotthallen på Kuben är oskyddat.

Tacksam för Ert tillmötesgående.

För Seniorgruppen/A-M Albin

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Torsdagen den 11 oktober på Kuben mellan kl 13.00 - 16.00

Kl 13 00
Invigning av kyrkoherde Mats Magnusson Värby församling

Kl 13 00 - 16 00 rollatorservice

Kl 13.10 Lisbeth Carlborg erfaren föreläsare från Stockholm som berättar om hur man kan återerövra sin glädje och hur man leder sig själv genom livet i med o motgång.

Kl 14.00 bjuder Värby församling på fika. I samband med denna finns möjlighet att träffa utställarna

Kl 15.00 Tänk Dig en strut karameller med Povel Ramel musik o sånger framförda av Hans Nordström och pianist

Utställare: Pensionärsföreningarna, vård o omsorg Svedala Kommun, Pensionärsrådet, Värby församling, Svedala Anhörigförening, Svedalahem, Vårdcentralen Bokskogen, WiMix Resurs, S & O Städservice, ABF Skåne, ICA Nära Bara, Studio S, Apoteket Bara, Mäklare Landgren, Troells begravningsbyrå, Nordic Wellness, Ulrikas fotvård, Mäklare Mikael Ottosson, Minitsupport Henrik Hovstadius och Civilförsvarsföreningen i Svedala Kommun.

T f kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson o stadsarkitekt Karin Gullberg del av eftermiddagen.

Välkomna önskar Seniorplaneringsgruppen o Svedala kommun

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mer info kommer.

Styrelsen

autumn leaves small 1

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kulturkalas2018 vinjett 5

Kom på Kulturkalas i Svedala lördag den 6 oktober! Kl 15- 20 breder kulturen ut sig mer än vanligt i kulturkvarteren kring Biblioteket, Storgatan, Kulturhuset Flamman, Folkets Hus, Galleri KVIS, Gamla Brandstationen och ABF:s lokal på Storgatan 25.

Känn dig varmt välkommen att uppleva kultur och bli inspirerad denna kultureftermiddag och kväll!

Vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar i programmet. Håll dig uppdaterad genom att följa oss på Kulturkalas Svedala på Facebook. Arrangör: Svedala kommun/Kultur och fritid, KVIS, Sveamatea, S.M.U.R.F och ABF.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Välkommen den 3 oktober kl 13 till Holmagårdens dagcentral när vi uppmärksammar anhörigas livssituation. Martina Takter är på plats och föreläser om anhörigsituationen i landet.

Martina har forskat inom socialt arbete kring anhörigskap inom socialtjänsten och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. Hon arbetar idag som närstående koordinator i Malmö stad.

Eftermiddagen avslutar vi med underhållning.

Mariana

Läs mer på Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Följ med på guidad vandring längst Spångholmsbäcken i Torup! Alla åldrar är välkomna.

Torbjörn Davidsson som har arbetat länge med Segeå-projektet kommer att guida på den cirka 1 km långa vandringen. Efteråt fikar vi gemensamt.

Information och anmälan
Anmäl antal samt önskemål om kaffe/te/saft senast 30 september. Vi samlas på parkeringen vid utelekplatsen i Torup.

Onsdag 3 oktober 2018 kl 18:00 - 19:30

Bokskogen, Torup
Torupsvägen 488

Webbplats
http://www.segea.se/

Åldersgrupp
Alla åldrar

Arrangör
Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd

Kontaktperson
Jessika Cansund
0733-73 13 60
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pensionärsföreningarna i kommunen, Vård o omsorg, kostenheten i Svedala kommun, Värby församling, Svedala Anhörigförening, Svedalahem, Vårdcentralen Bokskogen, WiMax Resurs, S & O Städservice, ABF Skåne, ICA Nära Bara, Studio S, Apoteket Bara, Mäklare Landgren, Troells begravningsbyrå, Nordic Wellness, Ulrikas fotvård, Mäklare Mikael Ottosson, Minitsupport Bara, Svedala Civilförsvarsförening,

T f kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson och stadsarkitekt Karin Gullberg är närvarande del av dagen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Polisen gjorde efter klagomål en kontroll av trafiken vid Klågerupsskolan på måndagsmorgonen.
Men enligt polisen finns det bara guldstjärnor att dela ut.

– Föräldrarna skötte sig exemplariskt. De ställde bilarna som de ska, gick in och lämnade sina barn och körde sedan iväg.
Det säger Svedalas kommunpolis Jan-Inge Nilsson, som efter klagomål om för mycket trafik under morgontimmarna på Gulsparvsgränd vid Klågerupsskolan bestämde sig för att göra en oanmäld kontroll.
Under en timmes tid från klockan 7.15 på måndagens morgon var han på plats utanför skolan i en civil bil. Men som sagt, allt flöt på bra enligt kommunpolisen.

– Det är klart att boende i området upplever att det är för mycket trafik på den lilla gatan just när föräldrarna lämnar sina barn. Men det är bara under en timmes tid mellan 7.30 och 8.30, säger Jan-Inge Nilsson som kommunicerar med både skolans rektor samt kommunens gata- och parkenhet i ärendet.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 14 av 154

14
Annons
Annons

Login