Konkurrensverket
103 85 Stockholm


Naturgasmarknaden för enskilda konsumenter.

Villaföreningens styrelse har fått i uppdrag av våra medlemmar att gemensamt upphandla leverans av naturgas för uppvärmning av ett stort antal villafastigheter här i Bara, Svedala kommun. Upphandlingen innebär bl a att styrelsen rekommenderar en enskilde att teckna avtal med leverantören enligt förmånligaste offert. Den totala energimängden som vi nu har tecknat avtal om uppgår till ca 3,6 GWh fördelade på ca 180 hushåll. Vårt första leveransavtal började att gälla 2007-07-01 och gällde ett år. Vi har därefter tecknat avtal from 2008-07-01 för ytterligare ett år.
I samband med upphandlingen inbjöd vi samtliga sju naturgasleverantörer här i landet att inkomma med offert för leverans. Enbart två offerter erhölls. Argumenten att inte erbjuda leverans är bl a

• Vi har nog med kunder redan
• Vi har inte tillräckligt administrativa resurser
• Vi får inte för företagsledningen
• Vi vill inte lämna fast pris

Villaföreningen upplever ett stort ointresse att leverera naturgas till enskilda konsumenter. Vi hade hoppats att vår senaste upphandling skulle vara annorlunda än vår första, men så var inte fallet och vi tror att nästa blir lika de tidigare.

Värby Villastad ber Er vidta lämplig åtgärds för att uppnå den konkurrens som avsikten var då man släppte marknaden fri.

Med vänlig hälsning

Bengt Ohlsson
Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Det har varit lite si och så med vädret på sistone så när det nu var en kväll med hygglig temperatur så passade vi på att ta lite nya bilder ute vid PGA-bygget. Det har hänt en hel del nu med själva klubbhuset, väggbeklädnaden är helt klar och arbeten med takläggning pågår. Vägen från rondellen som skall ansluta till anläggningen är asfalterad och den sista sträckan fram till klubbhuset har nu förbättrats och asfalterats även den.

     

     

     

Banorna på Links Course ser ut att vara i väldigt fint skick och markarbetena med nästa etapp - Lakes Course, pågår nu för fullt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

This website is powered by Joomla! The software and default templates on which it runs are Copyright 2005 Open Source Matters. All other content and data, including data entered into this website and templates added after installation, are copyrighted by their respective copyright owners.

If you want to distribute, copy or modify Joomla!, you are welcome to do so under the terms of the GNU General Public License. If you are unfamiliar with this license, you might want to read 'How To Apply These Terms To Your Program' and the 'GNU General Public License FAQ'.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 154 av 154

154
Nästa
Sista
Annons
Annons

Login