Kommunens erbjudande om att skörda marker med högt gräs som djurfoder har inte tagits emot med något större intresse i Svedala kommun.

– Nej, det har inte varit jättemycket påtryckningar på det under tiden jag haft ansvaret för det, konstaterar Jonni Gend, planeringsingenjör på Svedala kommun.
Det torra och varma vädret vi haft under en längre tid har lett till brist på djurfoder och det är anledningen till att Svedala kommun en bit in i juli gick ut med möjligheten att skörda gräs på kommunal mark. Det handlar om ett erbjudande att slå gräs som i dagsläget klassas som kommunal parkmark och det i både Svedala, Bara och Klågerup.

– Det är våra så kallade höggräsytor som vi väljer att inte klippa mer än kanske en gång om året, berättar Jonni Gend.
Att intresset varit lågt gissar han beror på att gräset som erbjuds är uppblandat med annat än just fodergräs och därför är det inte av en kvalitet som djurägarna är i behov av.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Affisch2018

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hur är det att cykla i din kommun? Det undrar Cykelfrämjandet gör nu en unik satsning för att samla kunskap om hur cykelanpassade olika kommuner är och vad som kan förbättras. Därför bygger Cykelfrämjandet upp en undersökningspanel som helt fokuserar på cykelfrågor. Fyll gärna i enkäten så har du möjlighet att vara med och tycka till i en panel.

Enligt Cykelfrämjandet kommer panelen att användas för undersökningar om cyklandet där resultatet rapporteras direkt till kommunerna. Ju fler cyklister som deltar – desto fler kommuner får ett eget resultat.

För att komma vidare till Svedala kommuns hemsida, klicka på länken nedan. Därifrån kan man sedan gå vidare och fylla i enkäten och medverka i Cykelfrämjandets panel.

Från Svedala kommuns hemsida:

cykel

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I samband med Svedala kommuns kulturkalas den 6 oktober 2018, arrangerar vi en utställning med temat svensk kultur. Utställningsperioden pågår den 29 september – 7 oktober. 

Vad tycker du är kännetecknande för svensk kultur? Vad är typiska kännetecken för Sverige i nutid och historiskt? Är det dalahästen, vår midsommar, folkdräkten eller något helt annat? Självklart är ämnet större än vad som ryms i en utställning, så här blir det upp till var och en att avgränsa sig och välja ut något specifikt. Tänk på att du måste kunna förklara på hur du kopplar dina alster till svensk kultur.
Vi ser gärna att du skapar några helt nya alster speciellt för denna utställning. Men det är också möjligt att ställa ut gamla hantverk som finns hemma i gömmorna om du anser att dessa är värda att visa upp.
Vi är så nyfikna och förväntansfulla på att få se ett litet utsnitt av hur just du tolkar svensk kultur.
Vi räknar med att varje deltagare får plats med ca 3 - 6 vägghängda alster och ev några fler för er som ställer ut andra objekt som tex keramik/skulpturer/textiler.
Är du intresserad av att delta? Gör en intresseanmälan, mejla Christina Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen och berätta vad du vill ställa ut.

20180716 170825 768x721

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I höst stänger Handelsbanken sitt kontor på Centrumgatan. Ba­ra­bor­na vill se ban­ko­mat i byn!

Läs artikeln i Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Växter, bildelar och motorer den 18 – 26 augusti

I samband med Svedalas motor- och veterandag kommer vi på GALLERI KVIS att kommunicera med ”motorpubliken” genom att arrangera en utställning med temat: Växter, bildelar och motorer.

Motor- och veterandagen är lördagen den 25 augusti

Du som är medlem i KVIS är välkommen att delta i utställningen. Utställningskostnaden är 150 kr. Vi räknar med att varje deltagare får plats med ca 3-5 alster (beroende på hur många som anmäler sig). Anmäl dig senast den 12 augusti till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen Berätta hur många alster och i vilken teknik du vill ställa ut.

Inlämningsdag torsdagen den 16 augusti, kl 17 – 18

Dina alster ska vara märkta med namn, titel, teknik och pris.

Välkommen med din anmälan!

Galleri KVIS styrelsen hälsar dig välkommen med din anmälan.

KVIS


Målning av Margaretha Persson

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

har kämpat på cykel för att samla in pengar till cancersjuka barn.
Han o de övriga i gänget har nått slutmålet Paris. De har cyklat genom Tyskland, Luxemburg o Frankrike. Jobbigt uppför, desto lättare nerför. Regn en dag, stekande sol nästa.

Vill Du stödja Mats i hans insamling så går det bra.

Swisha: 1234274569

M V H A-M Albin

Team Rynkeby Mats

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tobias Edh har agerat med Bara Scengångare sedan han var elva år, nu pustar Tobias ut efter en intensiv teatersommar. 

Läs artikeln i Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Flera misstänkta mordbränder har inträffat i helgen. I torsdags kom ett larm om att flera mopeder hade brunnit vid Torups skola.
Under natten till fredagen brann ytterligare fyra mopeder som stod intill varandra på Torupsvägen i Bara, varav två totalförstördes.
I nuläget är brottsrubriceringarna skadegörelse.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 17 av 154

17
Annons
Annons

Login