Kolla gärna den trevlige bilden på Bara GIF:s hemsida som Robert Nielsen ledamot i styrelsen har tagit med anledning av Bara CUP som ägde rum i helgen.https://www.laget.se/Baragif
 
Mvh A-M Albin
 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

baracupen

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tyvärr missade jag att i förrgår vid Värby Villastads midsommarfirande nämna att Peter f d OK/Q8 macken var bussig och sponsrade släpet som vi hämtade björkris i.

Härmed korrigerat.

M V H A-M Albin

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Midsommarfirande Killehuset 22 juni Möllebergavägen i Bara

 Kl 09.00 samlas vi som vill hjälpa till att klä stången. Medtag blommor

Kl 11.00 Friluftsgudstjänst.

Ledes av Marianne Fridh Ferm

Solosång Rune Rosell

Kaffe serveras.

 Ca 12.20 dansar Södra Skytts Folkdansgille

Ca 12.50 Börjar Lena o Lennart med ringdansen runt midsommarstången.

Välkomna

Värby Villastad

midsommar

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

En papperskorg fylld med plast och papper sattes på onsdagen i brand på Spångholmsskolan.
Branden som nu utreds som mordbrand kunde släckas men spridningsrisken bedömdes som stor.

Det var strax före klockan 12 på onsdagen som en papperskorg på Spångholmsskolans andra våning började brinna rejält. Korridoren där den var placerad rökfylldes och enligt räddningsledare på plats var rökutvecklingen så omfattande att det inte gick att se mer än en meter framför sig.
Branden kunde snabbt släckas med enligt räddningstjänsten var det stor spridningsrisk i lokalerna som dessutom var fulla av skolelever och personal. Flera på plats blev vittne till branden.
Papperskorgen totalförstördes och väggarna i korridoren skadades.
Polisen har i nuläget ingen misstänkt för branden som rubriceras som mordbrand. Polisen har nu startat en förundersökning.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Här kommer dagsfärsk information från Byggprojektet Bara C Torggatan idag den 18/6.

Arbetena pågår i god takt, idag gjöt vi bottenplattan till källaren i Gatuhus 1 och snart påbörjar vi att forma och gjuta källarväggar i detta huset. I Gatuhus 2 pågår arbeten inför gjutning, rörläggaren förlägger rör och markentreprenören fyller upp innan vi startar med att isolera och därefter armera. I Radhusen pågår markarbeten i form av schaktning och fyllning med makadam.

Som många kanske redan sett har byggkranen kommit på plats och den kommer finnas på plats i ungefär 9-10 månader framåt.

I Parkhusen pågår pålningsarbeten för fullt, men vi kan idag väldigt glädjande meddela att pålningsarbetena på tomten endast kommer fortgå till och med den 21/6, tack vare gynnsamma förhållande och att vår pålningsentreprenör påskyndat arbetena blir det nu avsevärt kortare tid än tidigare angivet datum den 11/7. 

Vi vill tacka de boende i Bara för ert tålamod och överseendet med oljuden, efter torsdag blir det en något bättre ljudmiljö.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hjalten fran Soderslatt

Välkomna till Bara Scengångares utomhusföreställning, Hjälten från Söderslätt”. Pjäsen är ett folklustspel fritt efter den irländske författaren, Millington Synges ”Hjälten på den gröna ön”

Hur blir man en hjälte? En våldsam handling i potatislandet sätter igång en absurd kedja av starka känslor såsom kärlek, svartsjuka, svek och dyrkan...

Projektet är ett samarbete mellan Bara Scengångare, Malmö kulturskola, Svedala kommun och Studiefrämjandet i Trelleborg.

Spelperiod:15/6-30/6 på Killehuset i Bara! Regionbuss 142 till Banvägen i Bara (stannar precis utanför Killehuset)

PREMÄR: Fre 15/6 kl.19.00

lör 16/6 och sön 17/6 kl.16.00
Tis 19/6, 0nd 20/6 tors 21/6 kl.19.00 Sön 24/6 kl.16.00
Tis 26/6, ons 27/6, fre 29/6kl.19.00 Lör 30/6 kl.16.00

Biljettpris: Ungdom/pensionär 80:-, vuxna 150:-
Manusbearbetning och regi: Malin Olsson och Eva Hovstadius

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Klicka gärna på länkar här på hemsidan och välj Galleri Kvis för mer information.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Det blir inget kommunalt naturreservat i Bara för att freda den i Sverige unika bantisteln.
– Vi behåller det som ett naturminne men utvidgar i stället området för skötseln, säger Per-Olof Lindgren (L), ordförande i tekniska nämnden som efter flera år nu klubbat sitt beslut.

Kostnader i kombination med ett omfattande pappersarbete fick politikerna i tekniska nämnden att säga nej till att omvandla naturminnet Bantisteln till ett kommunalt naturreservat. Det skulle ge ett betydligt starkare skydd för det obebyggda naturområdet längs Skamarpsvägen mitt i Bara där den unika växten tros ha slagit sig ner för 125 år sedan.
– Det är egentligen ingen större skillnad på att behålla det som ett naturminne. Däremot är det rätt stora kostnader med att ombilda området till ett kommunalt naturreservat. Planerna måste dessutom ställas ut, säger tekniska nämndens ordförande Per-Olof Lindgren (L)

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I dag tecknades en avsiktsförklaring som skapar möjligheter till en dynamisk utveckling av området kring Bara där de olika aktörernas intressen stärker varandras etableringar. Satsningen är även i linje med den tanke och vision som finns om att skapa nya bostäder samt en hållbar och attraktiv fritids- och turistdestination i Bara, Svedala kommun.

Orten Bara har de senaste åren utvecklats med bland annat konstgräsplan, multihall, skateboardbana, torgyta samt många nya bostäder. Dessutom finns en av Sveriges bästa golfanläggningar PGA Sweden National ett stenkast bort i en naturtrogen och rogivande miljö. Avsiktsförklaringen ger möjlighet att utveckla destinationen och konceptet ytterligare. Det blir särskilt intressant när Svensk Galopp AB väljer att bygga Sveriges näst största anläggning i det anslutande området. Peab planerar samtidigt för ett hotell med spa och konferensanläggning som angränsar till galoppbanan. I översiktsplanen av området finns även ca 450 bostäder som planeras uppföras över tid.

- Vi är glada att utvecklingen av platsen nu tar fart och går från att vara enbart en golfresort till ett område som erbjuder en helhet med golf, galoppbana, rekreationsområden och konferens/spa-hotell. Vi diskuterar just nu med operatörer till den planerade hotellanläggningen vid Spångholmsgården och när den är i drift kommer den generera ca 150 arbetstillfällen till orten, säger Pia Andersson, Regionchef Peab Fastighetsutveckling.

PGA Sweden National är positiva till utvecklingen av området och de uppgörelser som man nu kommit överens om.

- Vi hoppas tillsammans kunna erbjuda en produkt där vi lyfter varandra och ökar antalet besökare till området. Vi kommer kunna profilera oss tydligare och bli en ännu starkare aktör på marknaden, säger Thomas Stenberg, VD PGA Sweden National.

1888 startades Skånska Fältrittklubben, som sedan 1907 bedrivit galoppsporten på Jägersro. När det nu skrivs galopphistoria blir det i Svensk Galopps regi. Svensk Galopp är huvudorganisationen för Galoppsporten i Sverige där Skånska Fältrittklubben är en av medlemmarna.

- Tider och förutsättningar förändras och vi har nu nått en milstolpe, där vi nu har möjlighet att förverkliga drömmen om en ny galoppbana. Det är en oerhörd känsla av tillfredsställelse och jag vet att alla intressenter kommer att göra allt för att vår framtid blir framgångsrik. I sammanhanget vill jag även framhålla det väldigt goda samarbete som föregått detta beslut. Jag tänker inte minst på Svedala kommun och PEAB, säger Per Larsson, Ordförande i Svensk Galopp.

Svedala är stolta över att kommunen stärker sin position som destinations- och evenemangsmål ytterligare:
- Dessa satsningar binder på ett utmärkt sätt ihop Svedalas själ med en spännande framtidsutveckling. Det nya rekreationsområdet föder attraktion till kommunen där naturlandskapet kommer till sin rätt och blir en grön oas även för turister som rest långväga för att ta del av upplevelser i världsklass. Området skapar dessutom flertalet arbetstillfällen och synergier för den lokala näringen, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M).

Mer information, kontakta:
Linda Allansson Wester (M)
Kommunstyrelsens ordförande, Svedala kommun
0709-47 81 32.
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Pia Andersson
Regionchef Peab Fastighetsutveckling
0705-90 61 64
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Thomas Stenberg
VD PGA Sweden National
0708 - 90 00 00
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Per Larsson
Ordförande i Svensk Galopp
0705-63 69 34
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 18 av 154

18
Annons
Annons

Login