Senaste Nytt

The latest news from the Joomla! Team

Kommunen informerar:

Det är problem med råttor i Bara samhälle. Var därför noga med att stänga till era soptunnor ordentligt och att inte fylla mer än att locken går att stänga. Matavfall bör endast komposteras i täta komposter (varmkomposter) som inte kan nås av råttor eller möss. Matavfall eller annat som kan dra till sig skadedjur ska inte läggas i en öppen kompost.

Vi försöker nu kartlägga var råttorna rör sig och om möjligt ringa in området. Hör av dig till Margareta Jakobsson, miljöadministratör, på tel 040-40 82 28 eller epost Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen om du ser råttor i byn.

Viktigt att veta är dock att kommunen inte kan gå in på privat mark med åtgärder. Där är du som ägare till din tomt ansvarig för att få bort råttorna genom att lägga ut gift (följ anvisningarna noga) eller genom att kontakta professionella skadedjursbekämpare.

SVEDALA KOMMUN

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I år är kanske sista året som badgästerna kan bada gratis på friluftsbaden i Svedala och Bara. När kulturutskottet tog ställning i frågan segrade partierna som vill införa inträde. Ett dagskort för barn föreslås kosta tio kronor. Socialdemokraterna har alltid kämpat för att gratisbaden ska fortsätta men blev besegrade i kulturutskottets votering som slutade 5-4.  

S fick stöd av Barapartiet men det räckte alltså inte. Övriga (m, sd och fyp) vill införa avgift. Ett dagskort för barn ska kosta tio kronor och ett för vuxen 20 kronor och ett säsongskort 100 kronor. Men frågan är långtifrån avgjord. Kulturutskottets förslag går nu vidare till ekonomiutskottet och kommer upp i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i höst.

Image

Läs mer på Skånskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

För 45 år sedan lanserades Bara som det bilvänliga bostadsområdet på landet. Idag är det influenser från staden som gäller. Bara byggdes upp under privatbilismens genombrottstid. Då handlade planerarnas visioner om ett gott liv utanför städerna. Boende, arbete, handel och fritid skulle ske i olika områden. Mellan dem skulle förflyttningen ske med bil, buss, cykel eller till fots utan att de olika trafikslagen blandades mer än nödvändigt.

I Bara kom tidsandan till uttryck i vidsträckta villaområden och grönytor kring ett centrum med butiker, post, bank, vårdcentral, bibliotek och annan service. Drömmen om det goda livet ser annorlunda ut idag, säger Greger Dahlström vid Fojab arkitekter. Han är en av dem som tillsammans med byggherren Peab format visionen för framtidens Bara.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

När solen står på hela dagarna längtar våra trädgårdar efter vatten, vilket har lett till kraftigt ökad vattenförbrukning. Vi vill därför uppmana alla i Bara och Klågerup att vänta med bevattning till efter kl. 22 för att utjämna förbrukningen. Då finns det tryck nog i ledningarna för att få vatten fram till alla i dessa varma dagar!

Svedala kommun
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

   

På det nya området Bantisteln vid västra infarten har nu det första bygget påbörjats.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Login