Senaste Nytt

The latest news from the Joomla! Team

Den 24 April kl 10.00 är det samling utanför biblioteket i Bara. Då kommer invigning att ske av Hälsospåret och Baraslingan. Hela vecka 17 är hälsovecka i kommunen och det finns en rad olika aktiviteter på programmet.  Länk till hälsoveckans program

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Statarmuseet i Torup söker bidrag på 168 000 för att kunna renovera. Taket på den gamla byggnaden, statarbostaden som blivit statarmuseum, är nu i så dåligt skick efter vinterns stormar att det på sikt hotar att rasa. Regnet läcker in på flera ställen på västsidan. Därför måste fuktskadade läkt bytas ut och nya tak- och nockpannor läggas, plus att tegelväggarna måste fogas om.

Statarmuseets chef Barbro Frankie har därför sökt bidrag på 84 000 kronor till renoveringen från länsstyrelsen och på samma belopp från Malmö stads förskönings- och planteringsförening. Den föreningen har bidragit till andra renoveringar på museet. Men länsstyrelsens kulturmiljöenhet har inte bidragit till verksamheten sedan 1995.  -Vi har funnit mycket allvarliga skador på taket, som kan ha funnits där tidigare, men som nu har blivit större, säger Barbro Frankie.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vi ser att det är många som börjat att besöka portalen och det är mycket glädjande. Vi har gjort ett litet blad som vi har tänkt att placera ut för att fler skall hitta hit. Vi hoppas så småningom kunna leverera ytterligare intressant information av lokal karaktär från vår Webportal.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Villaföreningen har begärt svar från kommunen angående nyplantering

"De senaste tio åren har över hundra träd avverkats i Bara men endast få av dessa har ersatts med nyplantering. Nu vill villaföreningen Värby Villastad ha besked från kommunen om vilka sorts träd som kommer att återplanteras och när detta arbete kommer att påbörjas."

Föreningen hävdar, enligt ett brev som har sänts till kommunen, att eftersom stamträden i Bara är markerade på detaljplanen så får de, teoretiskt, inte tas bort utan marklov. Speciellt pekar man på att det saknas många träd vid Banvägen och Kärrvägen, med förlängning.  Men kommunen får också ros för sin ökade satsning på skötseln av Baras park- och grönområden. Bland annat pekar man på hur de nyligen utsatta parkbänkarna uppskattas av, framför allt, de äldre invånarna. Också den hårdare tuktningen av de häckar, som kommunen ansvarar för, får beröm. Genom att häckarna utmed gångvägar klipps så kan nu hela gångbanan utnyttjas. Villaföreningen begär nu att få besked från kommunen innan de har sitt vårmöte den 19 mars, för att då kunna lämna besked om hur planerna ser ut. Tord Larsson, enhetschef på Gata, park och torg kommer, enligt egen utsaga, att närvara vid föreningens möte.

Läs mer på Lokaltidningen.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vem hinner att byta mellan vinter och sommardäck så snabbt? Igår stod man och funderade på att klippa gräsmattan, dagen efter kommer plötsligt vintern tillbaks igen - och det med besked...

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Login