Rökfyllt, spännande, roligt och väldigt högt.
Intresset för att besöka Svedalas räddningstjänst var stort när verksamheten tillsammans med ungdomsbrandkåren höll öppet hus.

– Jättehögt och lite läskigt. När man är så högt upp är man jättelångt borta, sa Elias efter att han och mamma Linda Lemheden tagit en tur upp i räddningskorgen tillsammans med brandmästare Arly Jensen som höll i spakarna 20 meter upp i luften.
Med hjälp av framför allt Svedalas ungdomsbrandkår fick sportlovslediga barn och unga prova på att släcka eld med brandfilt liksom att hantera de tunga slangarna med vatten.
– Det här är ett bra tillfälle att visa upp vår verksamhet. Det är många som hör av sig och vill komma på studiebesök och då är det här ett bra sätt att ta emot de som vill, säger brandmästare Torgny Althin och får medhåll av brandman Ola Göransson:
– Brandkåren har ett gott rykte och det gäller att upprätthålla det. Det här är ett sätt, sa han som under öppethållandet bland annat tog med besökare in i ett rökfyllt rum för att visa på hur det kan vara när olyckan är framme.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login