Svedala når en historisk topplacering när Svenskt Näringsliv idag presenterade sin årliga kommunranking för företagsklimatet. Kommunen klättrar hela 67 placeringar och hamnar på plats 84 av Sveriges 290 kommuner. Detta är den bästa placeringen någonsin för Svedala kommun. Samtidigt är man den kommun i Skåne som klättrar flest placeringar i år och tilldelas därför utmärkelsen ”Årets klättrare”.

För mer information klicka vidare på länken: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2023/september/historisk-placering-i-arets-foretagsranking/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gymnastikföreningen Svedala GIF är en av kommunens stora föreningar med runt 1100 medlemmar. I år fyller Svedala GIF 50 år och kommer fira med en spektakulär heldag på Stortorget i Svedala lördag den 2 september från kl. 10:00.

Hans Hardenstedt, 81, var med och grundade Svedala GIF 1973, och är än idag en av föreningens stora eldsjälar.

– Det är 50 år, det är ganska fantastiskt egentligen! Vi har barn som kommer fram till mig på aktiviteterna och säger ”Min mormor gick här med dig när hon var liten”, då inser man hur gammal man har gått och blivit, säger Hardenstedt med ett skratt.

Läs mer genom att klicka på länken.

https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2023/augusti/svedala-gif-firar-50-ar-med-fest-pa-stortorget/?fbclid=IwAR05-PWl7njgyHdbVN7DErBbD4UQqceiK0iKCuwdyEAn9GbXJF2BYNRn2lA_aem_ASq5ImZS82PeDu_aOuqJ23GLxMsgS0jMXCrLBtwypMyCz2XUaGOZD8JJRy8AiX3IRGw

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Emil 16 år från Bara var en av våra feriearbetare i kommunhuset i sommar. Innan Emil avslutade sitt feriearbete skrev han om sina två veckor hos oss på kommunledningskontoret i Svedala kommun.

"Att ha fått möjlighet att arbeta på kommunledningskontoret i Svedala kommun har verkligen överträffat mina förväntningar på alla sätt och vis. Jag har inte bara fått en omfattande insikt i det administrativa arbetet, utan även en djup förståelse för hur kommunen fungerar. Denna erfarenhet kommer verkligen göra förbättringar på mitt CV och kommer att vara till stor nytta för mig framöver.”

För att läsa hela nyheten klicka här: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2023/juli/emil--en-av-vara-feriearbetare-i-sommar/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I december minskade energianvändningen med ca 8 procent i Sverige och sedan juni 2022 har två tredjedelar av alla småhusägare energieffektiviserat sina hem. De vanligaste åtgärder har varit byte till LED-belysning, tätning av fönster och dörrar eller uppgradering av värmesystemet.

För mer information, klicka vidare på länken: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2023/februari/sankt-energiatgang/

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svedala kommun och lokalpolisen har beslutat att arbeta tillsammans med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Igår undertecknade parterna en överenskommelse om samverkan som gäller från 2023 och fram till 2026.

Lars-Gunnar Björnqvist, chef för lokalpolisområde Trelleborg, var på plats i Svedala igår och skrev under överenskommelsen tillsammans med Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Årets trygghetsmätning som kom i november visade det bästa resultatet sedan 2013, och tryggheten ökade också för andra året i rad. Svedala är en trygg kommun att bo, leva och verka i. Med vårt nya samarbete med polisen ska det fortsätta att vara så. Detta är ett prioriterat arbete, säger Linda Allansson Wester.

Läs hela artikeln här: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2022/december/samarbete-med-polisen/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vad händer efter att vallokalerna stängt och rösterna är räknade? Här förklarar vi!

Valdagen

Under valnatten räknade valdistrikten rösterna och skickade resultatet till länsstyrelsen. Detta preliminära resultat ser du nu på Valmyndighetens webbplats, som uppdateras i takt med att fler valdistrikt rapporteras in.

Webbplats Valmyndigheten

Uppsamlingsräkningen

Uppsamlingsräkningen, eller onsdagsräkningen, sker på onsdag 14 september. Då räknar valnämnden i Svedala kommun de röster som inte räknades under valnatten. Framför allt de förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen och brevröster från utlandet.

Valnämndens preliminära rösträkning är offentlig och kan följas på plats i Naverlönnsalen i kommunhuset med start kl 09:30. Vid behov kan räkningen fortsätta på torsdag 15 september. Efter att uppsamlingsräkningen är genomförd skickar valnämnden rösterna vidare till länsstyrelsen, som kontrollräknar samtliga röster.

Valresultat

Alla tre valen brukar vara färdigräknade cirka tio dagar efter valdagen. Då vet vi hur det nya kommunfullmäktige i Svedala kommun ser ut. Vi publicerar Länsstyrelsens protokoll med slutlig rösträkning och mandatfördelning på vår digitala anslagstavla här på svedala.se.

Digital anslagstavla med kungörelse

Nya kommunfullmäktige

Den 19 oktober sammanträder nya kommunfullmäktige. På detta möte behandlas​ följande ärende:​

  • Val av ordförande, 1:e samt 2:e vice ordförande för kommunfullmäktige​.
  • Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i valberedningen.

Nämndernas nya mandatperiod böjar gälla från och med den 1 januari 2023.

Text hämtad från Svedala kommuns hemsida: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2022/september/valresultatet-2022/

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vi söker akvarellmålare som är sugna på att ställa ut sina alster i september. Så greppa penseln, dra fram färglådan och spänn era papper för att låta er inspireras under semestern! Val av motiv är fritt men till just denna utställningen vill vi se akvarell som huvudsaklig teknik (mixed media går bra om det är övervägande akvarell).

När? 3 & 4 samt 10 & 11 september klockan 11-15.Var? På Galleri KVIS så klart. Hur? Du anmäler dig senast 24 augusti på länken: https://forms.gle/os5h3v9mHBMXkvy16.

Inlämning av tavlor sker kl.17 söndagen 28 augusti. Då skriver du även upp när du kan hjälpa till att vakta utställningen och agera gallerivärd. Kostnaden för att ställa ut är endast 150kr och så måste du se till att din medlemsavgift för 2022 är betald. Upphängningsanordning ska finnas på baksidan av dina akvareller och de ska även vara märkta med namn och pris. Ha en skön och inspirerande målarsommar!

Med vänliga hälsningar
GALLERI KVIS
styrelsen
via
Christina Karlsson
Ordförande
GALLERI KVIS
Besöksadress: Grönegatan 9, 233 31 SVEDALA
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 1 av 153

Första
Föregående
1
Annons
Annons

Login