Under fredagseftermiddagen den 18 december kom nya restriktioner från regeringen som innebär att Svedala kommun beslutat att stänga ner biblioteken inklusive meröppet, och sporthallar. Även kundservice kommer att stänga för besök men håller växeln öppen.

Läs mer genom att klicka på länken: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2020/december/svedala-kommun-stanger-bibliotek-sporthallar-och-kundservice/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Föreningen Svedala-Barabygdens årsbok 2020 har i dagarna levererats till medlemmarna. Årsbokens redaktion försöker balansera artiklarna så att olika delar av Svedala kommun representeras. Kommuninvånarna i Bara och Klågerup kan i år läsa om folkbibliotekens historia och bibliotekens framväxt i Klågerup och Bara. Elisabet Åhlin, mångårig bibliotekarie i Klågerup, har skrivit artikeln. Bo Sahlée skriver om kyrkogårdshistoria med många exempel från kyrkogårdarna i Hyby, Bjärshög och Skabersjö och utlovar fortsättning med andra kyrkogårdar i Värby och Svedala församlingar.

Barasonen Per Blomberg beskriver ett för många okänt område, Ryds ängar. Med ett visst vemod funderar han kring områdets historia och landskapets framtid. Skulpturen ”Förvecklingar” i Klågerup engagerade invånarna och skapade spaltmetrar om konst i Svedala. Karin Leeb-Lundberg, kultursamordnare i Svedala kommun, redogör initierat för turerna i konststriden. Tord Larsson, Svedala kommuns tidigare gatu- och parkchef, initierade flyttning av Prästastenarna till ett mindre utsatt ställe och beskriver stenarna och deras historia. ”I tidningen för 50 år sedan”, d.v.s. år 1970, tar bl.a. upp installation av kyrkoherde Hilding Jönsson i Hyby och invigningen av idrottshallen i Klågerup.

Denna bok säljs normalt sett på julmarknaden. Eftersom denna i år inte blir av, så kan man istället kontakta Ann-Magreth Albin om man är intresserad av att köpa boken. Boken kostar 160:- och ni når henne på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Peab säljer sin 50-procentiga andel i Nya Bara Utvecklings AB, ett projekt med 113 lägenheter, till Brinova. Försäljningen sker nu, i samband med att fastigheterna i bolaget är färdigutvecklade. Totalt rör det sig om 113 bostadslägenheter, sporthall, vårdcentral, bibliotek och en livsmedelsbutik i Bara Centrum, nära Malmö. Värdet på det 14 500 kvadratmeterna uppgår till 475 miljoner kronor. Fram till nu har Peab samägt projektet tillsammans med Volito Fastigheter.

– Bara är en attraktiv bostadsort som utvecklas hela tiden. Efter att framgångsrikt ha utvecklat dessa fastigheter är vi glada över att sälja Nya Bara Utveckling till Brinova. Vi kommer nu att fokusera på de helägda stora utvecklingsområdena vi har kvar i Bara. Vi ser stora behov av ytterligare både bostäder och samhällsfastigheter, säger Christian Dahlman, chef Projektutveckling Peab Syd.

https://www.fastighetsnytt.se/fastighetsmarknad/transaktioner/saljer-hela-sin-andel-i-utvecklingsbolag-till-brinova/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Martin Hedenmo är tillbaka med sina fantasifulla världar som befolkas av såväl människor som djur. Utställlningen är öppen lördag och söndag den 7-18 november kl 11-15.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vill du vara med och ställa ut på Galleri KVIS under Adventsutställningen?

Adventsutställningen pågår över tre helger, med vernissage lördagen den 21 november och finissage söndagen den 6 december 2020.

Vi räknar med att varje deltagare får plats med ca 3 alster, beroende på storlek. Märk dina alster med namn, teknik, titel och pris på baksidan. Alla alster bör vara till salu och klara för upphängning.

Inlämning av alster ska ske tisdagen den 17 november kl 17-18. I samband med inlämningen kommer det att finnas en lista där du kan skriva upp vilka tider du kan vara på galleriet och vakta utställningen. Utställningen kommer att vara öppen på lördagar och söndagar kl 11-15, med undantag för söndagen den första advent som är öppen kl 13-18

Anmäl ditt deltagande senast den 1 november till Eva Bengtsson på  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Har du frågor så ring Eva Bengtsson mobilnr: 0708-401870

Med tanke på pågående pandemi kommer dragningen i vårt konstlotteri att ske i förväg. Namnen på vinnarna kommer att publiceras i galleriet under adventsutställningen och på gallerikvis.se.

Med vänliga hälsningar

GALLERI KVIS
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Klicka gärna på länken och läs mer på Svedala kommuns hemsida:

https://www.svedala.se/paverka/kommun/coronaviruset/

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 4 av 152

4
Annons
Annons

Login