Bara Fiber

Glöm inte att betala in anmälningsavgiften till Bara Fiber, avgiften på 1000:- skall vara inbetald senast den 31 mars. Undvik påminnelseavgift genom att betala in avgiften i tid. 

Bankgironummer är 139-3099, uppge namn och adress vid inbetalning.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vi vet att många väntat på att detta skulle bli klart. Överenskommelsen har nu tagits fram som skall gälla för efteranslutna fastigheter. Läs mer på hemsidan www.barafiber.se, anmäl er genom att skicka kontaktuppgifter till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Missa inte möjligheten att få en fast och riktigt snabb internetuppkoppling, digital-TV med ett grundutbud på runt 20 kanaler samt telefoni till en riktigt förmånlig månadskostnad.

Nära femhundra fastigheter är redan anslutna till samfälligheten, utav de åttahundra som ingår i fiberområdet. Slutförhandlingar pågår med entreprenörer och operatörer och grävarbetena kommer att påbörjas lagom till våren. Det här är sista möjligheten att vara med redan från början, det kommer att bli betydligt dyrare att ansluta sig när nätet är färdigbyggt. Sista dagen för efteranslutning är den 31 mars!

Styrelsen, samfällighetsföreningen Bara Fiber

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nu äntligen har Baraborna kunnat fatta ett principiellt viktigt beslut att bygga fibernät i Bara. Vid extra föreningsstämma i Kuben 12/1 med ca 200 medlemmar närvarande beslöt stämman att fibernät ska byggas i Bara.

Styrelsen fick i uppdrag att slutförhandla med anläggningsentreprenör för byggandet och tjänsteleverantör av TV, internet och telefoni. Likaså fick styrelsen mandat att uppta lån för finansiering av projektet.  

Samfällighetsföreningen Bara Fiber har över 800 medlemmar och 474 fastigheter kommer att anslutas till nätet. Så länge inte entreprenören satt sin spade i marken i resp område kan ytterligare drygt 300 fastigheter ansluta sig. Anslutning i ett senare skede kommer att bli betydligt dyrare på grund av bl a nya etableringskostnader för entreprenören. 

Februari månad blir tid för planering och detaljprojektering. När vintertjälen har släppt, sätts spaden i marken. Hela arbetet ska vara klart under 2013

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Första spadtaget för Bara fiber närmar sig. På en extra stämma nyligen beslutade samfällighetsföreningen Bara fiber att fibernät ska byggas i Bara.

200 medlemmar var närvarande på stämma som hölls i Kuben i lördags. Totalt har föreningen 800 medlemmar med 474 fastigheter anslutna. – Jag hade räknat med att ännu fler skulle komma på stämman, berättar Bengt Ohlsson som är ordförande i samfällighetsföreningen Bara fiber

Läs mer på Skånskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ursprungligen hade arbetsgruppen förhoppning om att förrättningen skulle genomföras i sin helhet på en gång och att betalning skulle ske då allt var klart. På grund av förseningar vill Lantmäterimyndigheten ha delbetalning för att täcka sina kostnader.  Förrättningslantmätaren föreslog delfakturering till respektive fastighetsägare.

I underrättelse om beslut daterat 2012-11-12 finns information om delfakturering.

Vi som företräder Er har godkänt förhållandet med motiv:

  • Det finns för närvarande inte tillräckligt med pengar i Samfällighetsföreningens kassa.
  • Föreningens lånebehov minskar med motsvarande belopp. 

STYRELSEN

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 1 av 2

Första
Föregående
1

Login