Baraportalen

P-skiva gäller fortfarande på båda parkeringarna vid Kuben i Bara.

Detta meddelar Volito fastigheter med anledning av att många Barabor reagerat på att det endast är möjligt att parkera med sms-betalning på en av parkeringarna vid Kuben.
Tidigare i veckan berättade Skånska Dagladet om de nya skyltarna som satts upp på parkeringen närmast Henriette Coyets gata. Enligt skyltarna gäller endast sms-parkering. Nu visar det sig att det kommer att sättas upp en kompletterande skylt om att det även är tillåtet att parkera med p-skiva i två timmar.
– Av någon anledning har den skylten glömts bort när q-park skyltade om parkeringen, berättar Elisabet Olsson på Volito fastigheter.
Anledningen till att betalningsautomaten togs bort var att man haft problem med skadegörelse. Skyltar om parkering med p-skiva väntas komma upp inom kort.
– Det går också bra att betala sin p-biljett i automaten som finns på andra sidan, avslutar Elisabet Olsson.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nya parkeringsavgifter upprör många Barabor. På en av parkeringarna vid Kuben är det numera endast sms-parkering som gäller.
Ett uttalande från kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) om att det är gratis att parkera i Svedala spär också på irritationen.

Skylten om sms-parkering kom upp i förra veckan. Det handlar om parkeringen närmast Henriette Coyets gata.
Här var det tidigare möjligt att parkera gratis med p-skiva i tre timmar och därefter avgift. Nu är det enbart avgiftsbelagd parkering med sms som gäller. Avgiften är fem kronor i timmen. Någon möjlighet at betala p-avgiften med kort finns inte på den här parkeringen. Den som inte kan eller vill ladda ner appen kan skicka ett sms istället. Då är fakturaavgiften 25 kronor. För att bli av med den måste man gå in på q-parks hemsida och välja e-faktura.

Många som Skånska Dagbladet pratat med är upprörda och känner sig nonchalerade av både p-bolaget, markägaren Peab och Svedala kommun.
– När p-tiden med p-skiva ändrades från två till tre timmar tänkte vi att nu är det en förbättring på gång, konstaterar Bo Christiansson. Så inför man sms-parkering istället! Jag har själv en äldre mobiltelefon och med hjälp av den kan jag inte parkera här.
– Jag tycker att det som inträffat är mycket nonchalant och ingen har tänkt på främst alla äldre som inte har möjlighet att betala sin p-avgift med sms.

Marken ägs av Peab som arrenderat ut den till q-park. Q-park har även hand om parkeringen på andra sidan Kuben. Där är det tillåtet att parkera gratis med p-skiva i två timmar och därefter avgift. Här finns det möjlighet att betala med kort.
Parkeringssituationen har onekligen blivit rörigare i och med det nya systemet.
Ann-Magreth Albin menar att Svedala kommun har ansvar för parkeringssituationen även om den inte är markägare.
– Här sätts de kommunala reglerna ur spel och det är inte acceptabelt. En sådan här fråga borde tagits upp i tillgänglighetsgruppen. Vi har inte fått information om de ändrade reglerna förrän vi såg den här lilla skylten.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) har inte fått någon information om de nya parkeringsreglerna.

– Jag har inte känt till den här förändringen förrän nu och är tacksam över att Baraborna informerat mig om den. Jag kommer att lyfta frågan på nästa exploateringsmöte med aktörerna i Bara centrum. Där får vi ta reda på hur man resonerat när den här förändringen införts.
Gällande uttalandet om att det är gratis att parkera i Svedala påpekar hon att det syftade på Svedala tätort.
– Vi hade ett samtal om Svedala tätort och då kom frågan om parkeringsvakter upp. Jag syftade inte på hela kommunen.
– Parkeringarna i Bara ingår inte längre i den allmänna platsmarken. Förändringen skedde när marken fick en annan ägare i samband med den stora exploateringen av Bara centrum.
Förutsättningarna i Bara finns inte på någon annan plats kommunen.

– Vi har inte sålt av ett område på liknande sätt i någon annan del av kommunen. Eftersom vi inte själv råder över marken har det blivit den här strukturen på upplägget. Den påminner mer om ett storstadsprojekt jämfört med våra andra exploateringar.
Linda Allansson Wester påpekar också att det finns en kommunal parkering vid badet i Bara som är avgiftsfri.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 1 av 461

Första
Föregående
1

GBP

USD

EURO

Login