Baraportalen

Hej kära Bara och Klågerupsbor.

Då har det gått en månad sen jag skrev sist och här kommer senaste nytt om vad som hänt i era orter 13 augusti – 30 September.

Brottsligheten
I Svedala kommun har det skett 276 anmälningar OBS att om ni tex tappat något och gör anmälan om detta så registreras det i samma statistik som om ni haft inbrott. Så många brott är inte brott. Av de 276 är 34 st skedda i Bara och 23 i Klågerup, resten i Svedala. När jag tittar in på dem enskilt och tar bort sådant som inte berör alla invånare, kvarstår i Bara 2 inbrott i villa, 2 skadegörelser på skola, 3 cykelstölder, 2 ofredande, 2 stulna bilar, 3 inbrott i bil, 2 djurplågerianmälningar och 1 inbrott i företag. När jag tittar in i Klågerups anmälningar hittar jag 4 inbrott i villa, 3 cykelstölder, 1 bilstöld, 1 mopedstöld och 3 skadegörelser.

Klagomål
I Bara meddelar man mig att mopeder kör på cykelbanorna (vi tittar till det när vi har tid). I Klågerup klagar man på att mopeder/mc far fram (jag har haft trafikundervisning i förra veckan för alla 9:e klassare på Klågerupsskolan, förhoppningsvis lugnar man sig. Vi har tagit flera Epa i Klågerup sista tiden och vi vet om att en inte ger sig (vi har hans regnr)  vi kommer att ta även honom inom snar framtid)

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Planprogram och miljökonsekvensanalys för Bara Söder.

OBS! Dokumenten är mycket stora och kan ta lång tid att ladda ned. PDF-filerna är skapade i liggande format, så rotera vyn i Acrobat reader för att enklare kunna läsa. Klicka på respektive försättsblad för att läsa online

Planprogram

MKB

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

2012-04-20

E-on Sverige AB
Kundservice
217 42 Malmö

Strömavbrott i Bara

Värby Villastad är en ideell förening i Bara som har till syfte att ta tillvara villaägarnas intressen. Villaföreningen har ca 600 medlemmar (hushåll, ca 2000 personer) och är en av de större lokala föreningarna i landet.

Föreningen har under många år klagat på de upprepade strömavbrotten här i Bara. I tidigare kontakter med er har Ni förnekat vissa av avbrotten.

Än en gång tillskriver vi Er och ber om förklaring till vad avbrotten beror på och vilka åtgärder som vidtages för att eliminera dessa besvär.Under de senaste två månaderna har strömbortfallet enligt vår ”logg” registrerat följande:

2012-02-21 02:37:54 - 02:38:25
2012-02-25 22:37:45 - 22:38:16
2012-03-07 07:49:02 - 07:49:30
2012-04-02 20:36:53 - 22:59:33
2012-04-16 19:12:09 – 20:48:30

Det handlar om tre korta och två längre bortfall. De korta är väl så irriterande i dagens elektroniktäta samhälle.
Något fel måste föreligga på vårt elnät och vi ber Er ta tag i saken och genomföra en grundlig analys med lämpliga åtgärder.

Det kan väl ändå inte vara så, som det redovisats i tidningarna, att E-on inte vet vad som förorsakat strömavbrotten??

Vi vill ha förklaring.

Med vänlig hälsning
Bengt Ohlsson
Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Deras nya och moderna kontor är beläget mitt i ”nya” Bara centrum, på Torggatan 30. Ansvarig för kontoret kommer fastighetsmäklaren och Bara-bon Sandra Irming att vara tillsammans med Peter Landgren.

- Äntligen! Som jag har längtat efter detta! Jag bor själv sedan 7 år tillbaka i Bara med min familj och har av naturliga skäl valt att fokusera på att specialisera mig i detta område. Vi bor i ett naturskönt och mycket expansivt område med närhet till Malmö, Lund och Köpenhamn. Detta gör att Bara redan är och än mer kommer att bli mångas förstaval när de söker boende. 

- Personkemin är det viktigaste när man väljer fastighetsmäklare men den bör kompletteras av erfarenhet, god lokal kännedom, stark servicekänsla, stort kontaktnät, pålitliga bankkontakter, bra tillgänglighet samt hög flexibilitet. Detta är kvaliteter som för mig är självklara att leverera. Jag är övertygad om att detta är en stor anledning till mina framgångar i kommunen. Jag har kunskap om skolor, barnomsorg, kommunikationer och jag kan lätt ta en visning med kort varsel. 

Fram till den 30/11 har Sandra ett förmånligt öppningserbjudande med ett ”överraskningspaket”! Du når henne på tel 040-669 01 20.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

  

Sverige får en helt ny internationell golftävling nästa år. Det är Scandinavian Senior Open Amateur Championship som avgörs på PGA of Sweden National den 22 -27 juli.

- Vi hoppas på fullt startfält, 156 spelare från hela Europa, säger coachen för H 55-spelarna i landet, Bob Bäckstedt.Det handlar alltså om spelare från 55 år och uppåt som får starta. Under de två första dagarna spelas en partävling, fyrboll samt greensome och under de tre avslutningsdagarna avgörs singelspelet.

- Det finns många duktiga spelare i den här åldersgruppen. Jag kan tänka mig att det krävs under fyra i hcp bara för att komma med. Det är typen av seniortävlingar finns i en rad länder, bland annat Italien, Spanien och England. Nu är det Sveriges tur.

Läs mer på Svensk Golf

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 3 av 297

3

Login