Baraportalen

Glöm inte att betala in anmälningsavgiften till Bara Fiber, avgiften på 1000:- skall vara inbetald senast den 31 mars. Undvik påminnelseavgift genom att betala in avgiften i tid. 

Bankgironummer är 139-3099, uppge namn och adress vid inbetalning.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
marknadsafton
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Efter många års väntan är belysningen på Killehuset i Bara på plats. Belysningen är efterlängtad, både för att det ser trevligt ut med ett upplyst hus och med tanke på säkerheten.

– När huset har belysning riskerar det inte att bli ett tillhåll. Jag är jättenöjd och tycker att det ser mycket fint ut med belsyningen.– Speciellt när man kör nerifrån på Möllebergavägen och upp förbi huset, berättar Ann-Magreth Albin.
Redan för mer än fem år sedan uppmärksammade hon Svedala kommun på att huset borde få en belysning.

– Jag berördes av att Skånegården i Bara som var det enda q-märkta hus som vi hade brann ner. Då tänkte jag att vi måste förhindra att något liknande kan hända med Killehuset.– Sedan kan jag inte förstå hur en fråga kan ta så här lång tid. Det ska väl inte bygga på min envishet att det verkligen blir av. Hade jag inte frågat och tjatat vet jag inte vad som hänt.Ärendet behandlades av beredningen för kultur och fritid och lades in i investeringsbudgeten. Sedan hände enligt Ann-Magreth Albin - ingenting. 

Det var först när hon kontaktat kommundirektör Elisabeth Larsson som det började röra på sig. Belysningen kom på plats för några veckor sedan. Mitt bland 60- och 70-tals villorna ligger det gamla torpet kvar. – Det är ett fantastiskt hus med en lång historia. Det betyder mycket för många Barabor och många vet också vilka som bott i huset.

– För mig betyder nog midsommarfirandet mest. Det är något spediellt att få fira midsommar i den miljön, avslutar Ann-Magreth Albin.Som tur är fick det stå kvar när trädgårdsstaden Bara skapades. Men det har hotats av rivning. Ett parti tyckte att det var ett exempel på ”fattigsverige” och ville ha bort huset. Då sade Barapartiet ifrån och lyckades stoppa planerna. Partiet har också huset i sin logotyp.

Källa: SKD
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
baras_julmarknad
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Information om polisens nya organisation på kaféet 13/5

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 4 av 297

4

Login